dinsdag 29 januari 2013

Dove For Men & Care Aqua Impact Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen!


Hoe ontstaat droge huid?

Vooral in de winter hebben mensen last van droge huid. Dit komt vaak door de combinatie van de centrale verwarming die voor droge lucht zorgt, de droge vrieskou en wind buiten, te lang en te heet douchen, gebruik van zepen en overgeparfumeerde producten etc. De hoeveelheid huidvetten in de huid wordt minder, waardoor de balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt. Er ontstaat een tekort aan water in de hoornlaag. Dit zorgt ervoor dat de huid uitdroogt waarbij je last kunt hebben van een rode, schilferende huid en kleine kloofjes.

Dove For Men & Care Aqua Impact Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen!

Waar kan ik Dove For Men kopen of bestellen?

Deze douchegel is te koop bij drogistenwarenhuizen, supermarkten en webshops als Etos, Kruidvat, Trekpleister, Bijenkorf, Bol.com, Deonlinedrogist.nl, Drogisterij.net, Albert Heijn, C1000, Plus, Jumbo, Wehkamp of Otto.

Informatie over het merk Dove

Veel mensen kennen de duif, het logo van Dove, wel. Het bedrijf startte in 1957 met de verkoop van cosmetica-producten en stond bekend om de hydraterende crème die speciaal voor de droge en gevoelige huid was. In 1980 brachtten ze de eerste hydraterende wasgel op de markt, waar ze later deodorants, gezichtsreinigers, bodylotions, shampoos en conditioners aan toevoegden. Sinds 1991 verkoopt Dove ook zijn producten in Nederland en is ondertussen het grootste merk in persoonlijke reinigingsmiddelen. Het merk wordt in 80 landen verkocht en levert jaarlijks een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.

Dove For Men & Care Aqua Impact Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen!

Hoe ziet de fles eruit waar deze goede douchegel in zit?

De 250 ml douchegel zit in een plastic fles van ongeveer 18,5 cm hoog, 3 cm diep en 7 cm breed. De fles heeft een blauw-grijze achtergrondkleur. Omdat Dove eigenlijk op vrouwen gericht is, hebben ze deze nieuwe producten voor de mannen een andere vormgeving gegeven. Het ziet er inderdaad mannelijker uit, maar het had van mij toch wel mannelijker gemogen. De fles ziet er redelijk chique, simpel en toch degelijk uit. Elke soort product van Dove Men+Care heeft zijn eigen kleurtje. Deze Aqua Impact heeft groene tinten. Voorop staat in het groot het logo van Dove Men+Care (inclusief de bekende duif) met wat informatie vermeld. Ook achterop staat informatie vermeld zoals de beloftes die de fabrikant maakt, gebruik, ingrediënten, hoeveelheid en de contactinformatie voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. Onderaan de fles zit een klikdop die makkelijk open en dicht gaat. De fles hoor je dan ook op zijn kop weg te zetten en te bewaren, zodat er bij gebruik meteen douchegel uit te krijgen is.

Dove For Men & Care Aqua Impact Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen!

Hoe ziet deze fijne douchegel eruit en hoe ruikt het?

De kleur van deze Aqua Impact douchegel van Dove is parelmoer lichtgroen. Het is een behoorlijk dikke, stevige substantie, waardoor het niet snel van je hand zal glijden. De geur is heel erg fris en een beetje naar het zurige toe. Toch blijft het een typische zachte Dove-geur. De douchegel heeft een verkoelend effect. Misschien dat er iets in zit dat op tijgerbalsem lijkt. Dat gevoel heb ik namelijk een beetje na het douchen. Een perfecte douchegel met dit warme weer dus.

Dove For Men & Care Aqua Impact Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen!


Is deze goede douchegel van Dove fijn in gebruik?

De fles heeft een handig formaat en ligt lekker in de hand. Omdat het plastic niet glad maar redelijk ruw is, glijdt deze niet zo snel uit de hand, ook al is de fles nat. Het product is dus erg fijn in gebruik! De fles zelf is van stevig plastic, waar een goedwerkende klikdop op zit. Handig is dat ze dit aan de onderkant van de fles hebben gemaakt, zodat de fles eigenlijk op zijn kop weg wordt gezet en bewaard. Wanneer je de douchegel wilt gebruiken, hoef je dus niet eerst te schudden. De douchegel komt er namelijk redelijk snel uitglijden. De douchegel reinigt gewoon goed (zoals we minimaal kunnen verwachten), maar deze douchegel verzorgt en verzacht ook nog eens je huid. Het product is na openen minimaal nog een jaar houdbaar. Ik doe ongeveer 3 tot 4 weken met één fles.

Andere douchegels van Dove Men+Care

  • Daily Purifying
  • Extra Fresh
  • Clean Comfort
  • Sensitive Clean Comfort




Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze Aqua Impact douchegel van Dove Men Care. Het is een zachte, verkoelende douchegel met een lekker fris geurtje. Het verzorgt en verzacht de huid, waardoor ik minder snel last heb van droge plekken op mijn huid. Het product is, omdat het een behoorlijk dikke substantie is, iets minder zuinig dan andere douchegels van Dove. Ook is de prijs aan de hoge kant, maar dat is eigenlijk met alle goede douchegels. Wat mij betreft krijgt het product dan ook 4 hele dikke sterren!

Pluspunten
+ Verzorgt en verzacht goed
+ Reinigt goed
+ Geur is minimaal, maar wel lekker

Minpunten
- Best prijzig



Dove for men douchegel bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!




Merk: Dove
Fabrikant: Unilever
Inhoud: 250 ml (ook verkrijgbaar in 400 ml verpakking)
Type: douchegel voor mannen
Verkrijgbaar: bij drogistenwarenhuizen, supermarkten en webshops als Etos, Kruidvat, Trekpleister, Bijenkorf, Bol.com, Deonlinedrogist.nl, Drogisterij.net, Albert Heijn, C1000, Plus, Jumbo, Wehkamp of Otto.
Prijs: tussen € 3,50 en € 4,20

Bekijk de TV-commercial van Dove For Men op youtube

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Petrolatum, Acrylates Copolymer, Parfum, Maris Sal, Cocamide MEA, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, BHT, PPG-12, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Benzyl Salicylate, Buthylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 17200, CI 19140, CI 42090.


Gekozen product van het jaar 2011

Wat leuk is om te weten, is dat de Dove Men Care douchegels uitgekozen zijn tot product van het jaar 2011. Tot deze conclusie kwamen 6.000 consumenten in Nederland uit alle leeftijdsgroepen, sociale klassen en regio´s. Dove Men Care mag nu een jaar lang het kwaliteitslogo op zijn flessen laten zien.


Een paar tips om een droge huid te voorkomen!

  • Zet de verwarming thuis niet te hoog zodat de lucht niet te droog wordt. Hang vochtverdampers aan je radiator om de lucht in huis vochtig te houden.
  • Zorg bij koud weer voor goede kleding en handschoenen die je huid beschermen. 
  • Oplosmiddelen en zepen zorgen ervoor dat de huid ontvet wordt. Ze zijn vooral schadelijk in combinatie met warm water. Probeer ze daarom zo weinig mogelijk te gebruiken! 
  • Neem geen hete douches en douche niet langer dan 10 minuten




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...